27 Eylül 2009 Pazar

GALATASARAY İÇİN ES-ES=FB Mİ OLUYOR?

Benim bayram tatilim henüz bitti. Yarın işbaşı yapmaya hazırlanıyorum:( İlk defa iş başı yapmak bu kadar zor geldi. Tatil o kadar güzeldiki doyamadım. İş başı yapacak olmanın verdiği stresi akşamki maçta atarım haftaya güzel başlarım diye televizyon başına geçtim. İlk onbirde Nonda' yı görmek beni şaşırttı. Bence Baros ile başlamak lazım dedim. Sebebi şu: Baros oyuna sonradan girince birşey yapamaz. Eskişehirspor ise çift forvetle başladı oyuna. Şaşırdım doğrusu. Ne cesaret! Sürekli korner kullanan bir Galatasaray vardı. Ama hiçbiri tehlike yaratamadı. Çünkü rakibin oyuncuları genelde uzun boyluydu. Serbest vuruşların sayısı da oldukça fazlaydı. Ama bunları gole çevirebilecek Elano oyunda yoktu. Dakika 50 den sonra Elano neden oyuna alınmadı anlam veremedim. Maçın ilk yarısında "sezon başındna beri oynadığımız en güzel oyun" diye yorum yaptım. Evet gerçekten de öyleydi. Ancak ikinci yarıda Galatasaray golü bulamadı. Üstüne bir gol yediği rakibi kendi sahasına kapandı. Sezon başından beri sürekli şunu söyledim: Galatasaray 2-o öne geçmedikçe rahat futbol oynayamaz. Sıkıntıya girer. Bir de rakip uzun boylu olunca havadan toplar da kar etmedi, köşe vuruşları da. Ancak bu durumu izleyicler bile görürken Galatasaray oyuncuları görememiş olacakki topu alan bam güm kaleye vurdu. Böyle birşey olabilir mi? Nasıl bu vuruşları yaparsınız?
Malesef berabere biten maç sonunda hemen Rijkard eleştirildi. Rijkard' ın tek hatası bana göre Ayhan ve Baros ile oyuna başlamaması oldu. Neden bilmem ben bu yıl Topal' a fena taktım. Oynayamıyor bence. O yüzden Ayhan mutlaka olmalı bu takımda. Arda' ya değinmeden geçmek olmaz. Arda çok iyi futbolcu. Sözümüz yok. Ama devamlılığı gerçekten yok. Bu maçta iyiydi yanlış anlaşılmasın. Ama topu ayağına alıp yavaş yavaş hareket etmesi yok mu beni öldürüyor. Brezilyalı mısın kardeşim diyorum. Topu alıyor bekliyor. Rakip defans bir yerleşsin sonra der gibi. Komik! Keita ise gerçekten muhteşem Nonda' ya attırdığı gol öncesi yaptığı hareketler tam kalite. 10 numara.
Son olarak bunları yazarken, maçları izlerken aklım hep 10. haftadaki derbide. Daum' un yardımcısı da zaten Sami Yen' deydi. Benim o maçla ilgili tahminim ise Fener' in maçı alacağı. Çünkü Galatasaray yukarıda da bahsettiğim gibi golleri bulamayınca sıkıntıya giriyor. Fener' e karşı da 2-0 öne geçme şansı düşük olduğuna göre bu maçtan Galatasaray' ın galibiyetle ayrılması imkansız. Beraberlik çok iyi sonuç olur. Ayrıca Fenerbahçe' nin şansı da yanında bu yıl. Antalyaspor' a attığı 2. gol güler misin ağlar mısın dedirten türden. Bu Antalyaspor nasıl süperligde oynuyor biri bana anlatsın. Maçı satsalar böyle bir gol yiyemezlerdi.

Bu yıl için tahminleri vermek erken ama ben yine de tahminlerimi söyleyeyim:

İlk Üç:
1.FB
2.GS
3.TS

Son Üç:
Kasımpaşa
Denizli
Sivas

Yanılmak istediğim tek sıralama Galatasaray' ın 2. olması. Bu kadroyla kesinlikle şampiyon olmalıyız. Sonuç ne olursa olsun Galatasaray bu sezon süperligin en iyi oynayan takımıdır.

Ama sanırım Galatasaray' da Eskişehirspor, Fenerbahçe gibi bir etki yapmaya başladı. İnşallah yanılırım. Ama nedir bu Eskişehirspordan çektiğimiz...