14 Eylül 2012 Cuma

FUTBOL NAĞMELERİ

Herkes Teknik Direktör, herkes futbolcu, herkes hakem... Asla öğrenemeyeceğiz taraftar gibi maç izlemeyi, sevinmeyi,üzülmeyi yorum yapmayı. Çünkü futboldan başka tatmin aracımız yok maalesef. Bakın en fanatiklere işsiz güçsüz, hobisiz, boş hayatlı insanlar çoğu. Böyle olmayanalar ise hayatta hiçbir derdi olmayan insanlar. Adamın parası çok kendini adamış bir takıma...Sonra otururp maçı izlerler başlarlar dövünmeye, ahkam kesmeye. Hani anne-babalar der ya "oğlum ne veriyor bu takım sana?Parayı alan futbolcular sen kendini üzüyorsun." Çok demode gibi aslında ama bir o kadar da doğru. Ama ben o anne-babanın yerinde olsam çocuğumun neden birşeye bu kadar bağlandığını anlamaya çalışırdım. Demekki benim çocuğum başarısız, mutsuz. Böyle olmasa bir takım için bunca kavga eder mi? Sağlıklı bir insan oturup maçını izler (evde veya stadda), sevinir veya üzülür. Ama oturup bunun için kavga etmez, uyumamazlık etmez.Heleki Türkiye gibi futbolda 3.dünya ülkesi durumunda olan, taraftarın sadece "yolunacak kaz" gözüyle görüldüğü, başarının sadece ulusal çaplı algılandığı bir ülkede...
Dün gece Aziz Yıldırım epey konuşmuş.İzlemedim ama okudum. Bayağı döktürmüş. Gazetelerde Aziz Yıldırım sevenler yorumlar yazmış "helal sana başkan" türünden. Soruyorum; bir insan örgüt kurmaktan içeri girdiyse ve hala yargı süreci devam ediyorsa bu denilecek en son laftır. Ha süreç sonunda aklanır o zaman tamam. Çıksın konuşsun. Ama her konuşmasında "ben şimdi konuşmuyorum,günü gelince konuşacağım" demesin. Adam öldüğü gün "yazık,rahmetli içini dökemeden gitti" noktasına gelecek tüm FB camia.
Aziz Yıldırım, FB üzerinden egolarını tatmin ediyor. Hükmediyor, destek görüyor, tehdit ediyor ama ceza almıyor. Çıkıp ben yaptım ben ettim diyor. Her başarıyı kendine mal ediyor. Demekki Aziz Yıldırım' ın fanatikliğinin altında başka şeyler var. Ben bu başkanın psikolojisinin incelenmesi taraftarıyım. Eğer bir psikolog olsaydım -ama tarafsız- kesinlikle bu konuyu araştırıdım. Çünkü buradaki konu maddi menfaatin üzerinde bir konu. sağlıklı olmayan bir durum. Diyeceksiniz ki "sana ne?" Ben kendim için değil şu zavallı Türk Futbolu için diyorum. Allah tez zamanda Türk Futbolu' nu bu adamdan kurtarsın. Karabasan gibi gelip oturdu üzerine..
NOT: Aziz Yıldırım FB' yi şampiyon yapmış, Emre' yi göndermiş. Aykut Kocaman hani senin adamlığın?